dimecres, 18 de març del 2020

IMPORTANT: INFORMACIÓ SOBRE LA PANDÈMIA COVID-19TANCAMENT INSTAL·LACIONS DEL CENTRE OCUPACIONAL (CO) I PRESTACIÓ DELS SEUS  SERVEIS DE FORMA TELEMÀTICA.


El dilluns 16 de març el Centre Ocupacional Tramuntana va haver de tancar les seves instal·lacions arrel de la irrupció de la pandèmia del COVID-19 i les mesures de confinament derivades de l’estat d’alarma decretat pel govern espanyol, que  impliquen el tancament temporal del centre i, per tant la impossibilitat que els usuaris de CO rebin de forma ordinària el servei d’atenció diürna.


És per aquest motiu que els professionals del CO, monitors/es i equip tècnic, s’han adaptat a la situació i han establert una metodologia de treball que permet donar suport a les persones usuàries del servei, i a les seves famílies, a través d’eines telemàtiques al seu domicili. Amb la idea del “Taller a Casa”. 

Amb els següents objectius:  1.   Valoració i seguiment la situació familiar de cada usuari i determinar possibles necessitats de suport durant el confinament.
  2.  Informar a la família/usuari/a de l’usuari sobre la situació actual, i de les decisions que va  prenent tant el centre com l’administració.
  3.   Mantenir unes rutines i hàbits saludables.
  4.   Establir un pla de treball telemàtic (PIA) amb cada usuari, que ho vulgui a fi de que puguin   mantenir unes activitat d’ocupació terapèutica  i d’ajustament personal i social.
  5.  Contenir emocionalment situacions d’ansietat, conducta problemàtica o dol.
  6.  Potenciar l’ús d’estratègies d’afrontament de situacions estressants saludables.
  7.  Suport en la solució de problemes quotidians o interpersonals.
  8.  Promoure les xarxes socials de suport.
  9.  Ajudar a interpretar correctament la informació respecta al confinament i la situació de coronavirus.
  10. Donar suport a les persones que presenten conducta problemàtica, pautes d’afrontament als usuaris/es i familiars.Reunió Equip Centre Ocupacional

Taller estiraments
Taller Ioga


   
Medi Ambient

Llenguatge de signes


   Sant Jordi 2024 Aquest Sant Jordi vàrem anar a fer una volta pel poble de Palafrugell. Vàrem passar per totes les parades del poble, també v...