dijous, 23 d’abril del 2020

LES ACTIVITATS DEL SOI DURANT EL COVID-19 Part I

La irrupció de la pandèmia del COVID-19 i les mesures de confinament derivades de l’estat d’alarma decretat pel govern espanyol, implica el tancament temporal del centre i, per tant la impossibilitat que els usuaris de SOI rebin de forma ordinària el servei d’atenció diürna. És per aquest motiu que els professionals del SOI, monitors i equip tècnic, s’han adaptat a la situació i han establert una metodologia de treball que permeti donar suport als usuaris del servei, i a les seves famílies, a
través d’eines telemàtiques.


Objectius principals

·     Valorar la situació familiar de cada usuari i determinar possibles necessitats de suport durant el confinament.
·         Informar a la família de l’usuari sobre la situació actual, i de les decisions que va prenent tant el centre com l’administració. 
·     Establir un pla de treball telemàtic amb el grup d’usuaris per tal de que aquests se sentin acompanyats, puguin estar ocupats realitzant alguna activitat durant unes hores i puguin mantenir certes rutines en el seu dia a dia. 
·       Realitzar tutories individualitzades telemàtiques amb tots els usuaris per tal d’informar de la situació, contenir neguits i angoixes i donar pautes d’adaptació a la situació de confinament.
·   Realitzar reunions de coordinació amb l’equip professional, tècnics i monitors, per valorar l’estat dels diferents usuaris i les seves famílies, i les intervencions efectuades.




RUTINA DIÀRIA

Ens hem marcat una rutina diària ja que estar a casa tants de dies pot ser molt perjudicial per la nostra salut, tant mental com física. Hem de mantenir el cap ocupat i no deixar de fer exercici físic per tal de no desenvolupar cap tipus de problema. I no us oblideu de seguir una dieta saludable!

MATÍ
8:00 - 9:00




9:00 - 10:00






10:00 - 12:00



12:00 - 13:00
Després de despertar-nos, esmorzar i fer el llit, ens dutxarem, és important estar nets encara que no sortim de casa.


Fitxar (serà com passar llista virtual) al whatsap de 9:00h a 9:30h, sigueu puntuals! Un cop ja sabem que esteu connectats, s’han de realitzar els estiraments del matí 


Quan acabeu d’estirar, s’han de realitzar els reptes.


Entrevistes per skype. Si no fos possible, per Skype utilitzaríem altres vies (WhatsApp, mòbil, telèfon fixe…)
MIGDIA
13:00 - 14:00





14:00 - 15:00
Hora de dinar. Ajudar a parar taula i a preparar el dinar (Tenir en compte que s’ha de tenir una dieta saludable, ja que ara no cremem tantes calories). Higiene bucal 


Ajudar a fer les tasques domèstiques (treure la pols, escombrar, fregar, netejar els vidres, endreçar i ordenar).
TARDA
15:00 - 17:00


17:00 - 20:00

Exercicis per posar-nos en forma. 


Activitats d’estimulació cognitiva i entreteniment. 



VÍDEOS DE CUINA

Els monitors hem realitzat varis vídeos de receptes de cuina per tal d'animar als usuaris a cuinar durant aquest confinament. Us deixem una petita mostra:










Per tal de dinamitzar els matins i poder relacionar-nos entre nosaltres, cada dia realitzem reptes durant dues hores, de 10h a 12h, tot i que ens ho passem tant bé que normalment s'allarga. A continuació podeu veure'n alguns exemples:

FOTOS DISFRESSATS

• Avui triarem una disfressa👹👑🧛🏼‍♀️🦸🏽‍♂️💃🏻👩🏽‍🍳🤡👻!! Qualsevol cosa que tinguem per casa🤩🤠😎👑🥼🎩🥽🌂, ens farem una foto i la comentarem! Si dona temps, podrem enviar més d’una foto.
• També es poden enviar màscares d’aplicacions com Snapchat o Instagram. Lo important és divertir-se🥳!
• Molta energia positiva i prepareu-vos per passar una bona estona😊!




















SELFIE AMB ALGÚ DE CASA

• El repte d’avui tractarà les autofotos, també anomenades SELFIES 📷🤳🏽!
• Haurem de fer-nos una selfie amb algú de casa. Amb qui estem? Pot ser una persona o un animal 👫🏽👩🏾‍🤝‍👩🏼👨🏾‍🤝‍👨🏽🐶🐱🐹🦜.
• Un cop haguem fet la foto, l'haurem de penjar al grup. • Juntament amb la foto escrivim en quatre paraules què és el que més ens agrada de la seva companyia ❤️.
• Molta energia positiva i prepareu-vos per passar una bona estona 😊!


















DIBUIXA UN CARTELL INSPIRADOR

• El repte d’avui consistirà en fer un dibuix, un cartell sobre tot el que està passant. Podeu donar les gràcies al metges, infermers/eres, policia, treballadors del supermercats...o bé fer un cartell amb: #Jo Em Quedo A Casa #Ens en Sortirem! 🌈💪🏽 • Si algú li falten idees, podeu buscar per internet: Tot anirà bé o jo em quedo a casa i surten molts dibuixos... 🔎 • Molta energia positiva i prepareu-vos per passar una bona estona
😊!

















FOTOS EN BLANC I NEGRE

• El repte d’avui consistirà en fer fotos en blanc i negre ⚫⚪. Les càmeres actuals 📷 tenen molts modes de fotografies, un és en blanc i negre. També es pot retocar un cop feta la foto amb els diferents filtres de la càmera 📱.
• L’objectiu del repte d’avui és que jugueu amb la càmera del vostre telèfon, que proveu diferents modes, que feu fotos de diferents angles, que proveu el zoom...en definitiva que sigueu creatius, que conegueu la càmera del vostre telèfon i els diferents modes que té i ho poseu difícil als altres per endevinar la foto!. • Dinàmica: a qui toqui, per ordre: pujarà la foto en blanc i negre al Whatsap. Un cop acabada d’enviar la foto, la resta de participants l’haurà d’endevinar! • Molta energia positiva i prepareu-vos per passar una bona estona 😊!



























ON HEM VIATJAT?

• El repte d’avui consistirà en explicar algun viatge que haguem fet, ens hagi agradat molt i en tinguem bons records 🧳🚙🚐🚆✈️.
• L’objectiu del repte d’avui és posar les nostres experiències viatgeres en comú. • Dinàmica: a qui toqui, per ordre: explicarà on va anar de viatge, per què li va agradar aquest viatge, i enviarà alguna foto d'aquest viatge (optatiu) 🖼️.
• Molta energia positiva i prepareu-vos per passar una bona estona!



















DIADA DE SANT JORDI

• El repte d’avui té a veure amb la diada de Sant Jordi 🌹📚🐲.
• Avui no volem que tothom faci el mateix. Volem que ens sorpreneu amb coses diferents! • Us proposem diferents coses i en trieu la que més us agradi: - Un dibuix per celebrar la dia de Sant Jordi (Rosa 🌹, drac 🐲, llibres 📚, sobretot, que tingui a veure amb la diada).
- Una manualitat (Rosa 🌹, drac 🐲, llibres 📚, una decoració per a la terrassa, sobretot, que tingui a veure amb la diada, podeu fer una rosa per la mare o pel pare)
- Llegir (recitar un poema)📜.
- Escriure un poema sobre la diada 🖋️.
- O qualsevol cosa relacionada amb Sant Jordi. Sigueu creatius/ves!!!! • Un cop gravat ho pujarem al WhatsApp #ElSoiContinuaACasa! :rainbow::muscle:per ordre de llista. • Posarem aquest missatge :rotating_light::rotating_light::rotating_light:COMENÇEM!!!!:rotating_light::rotating_light::rotating_light:JA US PODEU APUNTAR:rotating_light::rotating_light::rotating_light:SOM-HI!!!!!:point_down::point_down::point_down::arrow_down::arrow_down::arrow_down: • Molta energia positiva i prepareu-vos per passar una bona estona! 😊


















CONTINUARÀ AL PROPER POST!

CAMPIONAT TERRITORIAL ACELL FUTBOL SALA 2024

  El dia 22 de Febrer es va celebrar el campionat de futbol sala a Fornells de la Selva. Nosaltres vàrem participar amb el nom de Tiki Taka ...